News & Features 25 nov., 2019

De beste docu's en films over festivals

De beste docu's en films over festivals

Een klassiek gevalletje stuck in the middle: je bent aan het bankhangen maar hebt eigenlijk zin in een feestje. Festival films & docu’s zijn the way to go! Wij hebben natuurlijk zitten kijken. Zie hier onze reviews om je (weer) helemaal in het festivalseizoen te wanen.

  

  • 30 jaar Dutch Dance
  • Duur: 3 x 45 minuten

30 jaar Dutch Dance

In 30 jaar Dutch Dance vertellen tientallen hoofdrolspelers van drie decennia dance samen hun verhaal, ondersteund door veel uniek archiefmateriaal. Van extravagante roXY-feesten tot DJ Tiësto die eind jaren 90 zijn eerste tracks in elkaar draait op zijn zolderkamer. De documentaire is in drie delen opgesplitst met allemaal hun eigen tijdperk. Je wordt meegenomen in alle succes- en probleemverhalen van DJ’s, event organisatoren en clubs. 30 jaar Dutch Dance is verkozen tot één van de tien beste verhalende journalistieke producties van 2018 in Nederland. 

Kijk de afleveringen hier.

 

  • Fyre Festival
  • Duur: 1 uur en 37 minuten

Fyre Festival: The greatest party that never happened. Als je deze nog niet gezien hebt, laat je meenemen in de docu die Netflix heeft gemaakt over dit festival dat een grote scam bleek te zijn. Het originele idee was om een festival te organiseren ter promotie van de app Fyre. Door dikbetaalde influencers op Instagram en modellen op een privéjacht in een filmpje moest het festival onder de aandacht gebracht worden. Binnen een paar dagen was het festival helemaal uitverkocht, ondanks de hoge ticketprijzen (soms wel duizenden dollars). Een succesverhaal. Alles moest alleen nog geregeld worden.. 

Kijk hem via Netflix.

 

  • This Was Tomorrow
  • Duur: 1 uur en 17 minuten

  • Het grootste elektronische festival in de wereld op beeld: Tomorrowland. Headline-acts als David Guetta, Steve Angello en Armin van Buuren zijn te zien maar ook de gewone bezoekers. This was Tomorrow biedt kijkers een diepgaand inzicht in de bloeiende cultuur van Tomorrowland en degene die dit mogelijk maken. Na hun 10-jarige jubileum in 2014 en daarna een debuut in Zuid-amerika, heeft het festival meer dan genoeg om trots op te zijn.
  • Spoiler: als je deze aanzet krijg je zeker weten die festival feeling!

Kijk This was Tomorrow op Netflix.

Wil jij ook naar Tomorrowland? Check hier voor tickets.

 

  • AVICII: TRUE STORIES
  • Duur: 1 uur en 37 minuten

Geen docu over een festival maar over een artiest die veel levens heeft beïnvloed. Deze documentaire vertelt het verhaal van de wereldberoemde Zweedse DJ AVICII. Met nummers als Levels, Wake Me Up en Without You werd hij ongekend populair en wereldberoemd. Dit succes had helaas een keerzijde voor Tim (zijn echte naam). De openhartige documentaire laat zien hoe hij kapot gaat aan zijn fatale schema en de druk van buitenaf; hij deed 813 shows in 8 jaar. Helaas heeft niemand om hem heen door hoe slecht het echt met hem gaat. Anderhalf jaar na het uitbrengen van de documentaire heeft Tim zichzelf van het leven beroofd. 

De documentaire van AVICII stond op Netflix maar is hier helaas vanaf gehaald.. laat ze weten dat we hem terug willen door hier te klikken.