News & Features

Nieuw Deze Week

De beste docu's en films over festivals

Een klassiek gevalletje stuck in the middle: je bent aan het bankhangen maar hebt eigenlijk zin in een feestje. Festival films & docu’s zijn the way to go! Wij hebben natuurlijk zitten kijken. Zie hier onze reviews om je (weer) helemaal in het festivalseizoen te wanen.

  

 • 30 jaar Dutch Dance
 • Duur: 3 x 45 minuten

30 jaar Dutch Dance

In 30 jaar Dutch Dance vertellen tientallen hoofdrolspelers van drie decennia dance samen hun verhaal, ondersteund door veel uniek archiefmateriaal. Van extravagante roXY-feesten tot DJ Tiësto die eind jaren 90 zijn eerste tracks in elkaar draait op zijn zolderkamer. De documentaire is in drie delen opgesplitst met allemaal hun eigen tijdperk. Je wordt meegenomen in alle succes- en probleemverhalen van DJ’s, event organisatoren en clubs. 30 jaar Dutch Dance is verkozen tot één van de tien beste verhalende journalistieke producties van 2018 in Nederland. 

Kijk de afleveringen hier.

 

 • Fyre Festival
 • Duur: 1 uur en 37 minuten

Fyre Festival: The greatest party that never happened. Als je deze nog niet gezien hebt, laat je meenemen in de docu die Netflix heeft gemaakt over dit festival dat een grote scam bleek te zijn. Het originele idee was om een festival te organiseren ter promotie van de app Fyre. Door dikbetaalde influencers op Instagram en modellen op een privéjacht in een filmpje moest het festival onder de aandacht gebracht worden. Binnen een paar dagen was het festival helemaal uitverkocht, ondanks de hoge ticketprijzen (soms wel duizenden dollars). Een succesverhaal. Alles moest alleen nog geregeld worden.. 

Kijk hem via Netflix.

 

 • This Was Tomorrow
 • Duur: 1 uur en 17 minuten

 • Het grootste elektronische festival in de wereld op beeld: Tomorrowland. Headline-acts als David Guetta, Steve Angello en Armin van Buuren zijn te zien maar ook de gewone bezoekers. This was Tomorrow biedt kijkers een diepgaand inzicht in de bloeiende cultuur van Tomorrowland en degene die dit mogelijk maken. Na hun 10-jarige jubileum in 2014 en daarna een debuut in Zuid-amerika, heeft het festival meer dan genoeg om trots op te zijn.
 • Spoiler: als je deze aanzet krijg je zeker weten die festival feeling!

Kijk This was Tomorrow op Netflix.

Wil jij ook naar Tomorrowland? Check hier voor tickets.

 

 • AVICII: TRUE STORIES
 • Duur: 1 uur en 37 minuten

Geen docu over een festival maar over een artiest die veel levens heeft beïnvloed. Deze documentaire vertelt het verhaal van de wereldberoemde Zweedse DJ AVICII. Met nummers als Levels, Wake Me Up en Without You werd hij ongekend populair en wereldberoemd. Dit succes had helaas een keerzijde voor Tim (zijn echte naam). De openhartige documentaire laat zien hoe hij kapot gaat aan zijn fatale schema en de druk van buitenaf; hij deed 813 shows in 8 jaar. Helaas heeft niemand om hem heen door hoe slecht het echt met hem gaat. Anderhalf jaar na het uitbrengen van de documentaire heeft Tim zichzelf van het leven beroofd. 

De documentaire van AVICII stond op Netflix maar is hier helaas vanaf gehaald.. laat ze weten dat we hem terug willen door hier te klikken.

 

Tips: zo raak jij je vrienden niet kwijt op een festival

Het is weer zover: het festivalseizoen staat voor de deur. Gezellige sfeer, lekkere drankjes en dansen tot je je voeten niet meer voelt. En dat alles in een een massa met mensen. Stel je voor: je telefoon heeft geen bereik of, nog erger, hij is leeg! Hoe vind je nu ooit je vrienden nog terug? Geen zorgen. See Tickets heeft voor jou zes handige tips!

 

 • 1. Ben de pot, aka jij bent de bank
 • Als er al aardig wat biertjes zijn gedronken moet ieder normaal mens wel eens (SUPER NODIG) plassen. Je vrienden blijven natuurlijk gewoon staan waar ze staan want ze willen deze act absoluut niet missen. Bij terugkomst, als je al in staat bent de plek terug te vinden waar jullie stonden, is je vriendengroep nergens te bekennen. Life hack: als jouw vrienden merken dat ze geen bier meer kunnen halen totdat ze jou vinden starten ze natuurlijk meteen een uitgebreide zoektocht naar je! Van je vrienden moet je het hebben.

 

 • 2. Ga als Siamese tweeling
 • Zip-ties/ty-raps, touw, lijm, handboeien, whatever you like. Alles zodat jij en je vrienden aan elkaar vast blijven zitten. Misschien een beetje lastig bij de toiletten maar zo raken jullie elkaar in ieder geval niet kwijt! Optie: pimp your connection. Maak een leuke verbinding van oude kettingen of andere sieraden. Wie weet welke fashion blogger jullie nog als nieuwste trend spot.

 

 • 3. Verzin een noodkreet (optioneel: bijpassende beweging)
 • Festivals zijn plekken waar het meestal niet erg rustig en stil is. Als jij een noodkreet hebt afgesproken met je vrienden herkennen ze deze uit duizenden. De bijpassende beweging maakt hem compleet. 
 • Tip: gebruik voor je kreet hoge tonen, die zijn beter te onderscheiden van de meeste muziek die wordt gedraaid op festivals.

 

 • 4. Gebruik je kleding als onderscheidend vermogen
 • Voeg iets vreemds toe aan je outfit, zoals een gekke hoed of een lichtgevende broek. Onderscheid je van de mainstream coachella outfits, zo kun je je vrienden gemakkelijk terugvinden en je vrienden jou ook. Matchende gekke outfits werkt nog beter, zo kan je aan een festivalganger vragen waar je groep is en zij weten in no time wie je bedoelt en waar ze voor het laatst gezien zijn.

 

 • 5. Spreek een vaste plek af
 • Elkaar kwijt? Dan verzamel je meteen bij de falafelkraam of bij de muntenmachine bij de ingang. Deze regel moet natuurlijk wel van twee kanten komen, drie uur wachten bij de muntjes omdat de andere helft van de groep de afspraak vergeten is gaat wel erg ver.

 

 • 6. Vergeet je vrienden, vier feest!
 • Bij de uitgang vind je iedereen altijd wel weer terug dus… geniet gewoon van het festival, wie weet wie je tegenkomt. En dan vind je je vrienden later wel weer.

 

 

Check de party agenda van de Sint

Sinterklaas is natuurlijk druk bezig met pakjesavond maar dat betekent niet dat hij en zijn pieten geen feestjes pakken. Deze harde werkers hebben ook een uitlaatklep nodig. Check hier de favoriete feestjes en optredens van de Sint.

 

2 december - The Paper Kites

Sint gaat zeker even langs bij de Paper Kites in Paradiso. Hier kan hij heerlijk wegdromen om zijn stress voor pakjesavond te even te vergeten. The Paper Kites is een indie rock-folk band uit Melbourne. Afgelopen jaar hebben ze een nieuw album uitgebracht voor any mood you’re in. Of je nou moe bent, je alleen voelt, of hopeloos verliefd bent, bij deze band kun je voor alles terecht.

Samen met Sinterklaas en zijn pieten in de grote zaal van Paradiso staan? Hier koop je tickets.

 

3 december -  Tino Martin

Tino Martin

Wist je dat…. de Sint houdt van Hollandse gezelligheid? Tino Martin’s show in Leiden is dé plek voor de goedheiligman om nummer na nummer uit volle borst mee te zingen. Tino Martin is een Nederlandse zanger en vooral bekend om zijn nummers Zij weet het, Jij liet me vallen, Later als ik groot ben en Doe wat je wil. In de wintermaanden gaat hij op theatertour door heel Nederland. 

Extraatje: op 1 en 2 mei geeft Tino nog twee legendarische shows in de Ziggo Dome. Koop hier je tickets.

 

4 december - Pauls Nummer 1 show

Pauls nummer 1 show

De Sint is op 5 december natuurlijk te vinden bij de bekende show Sint & Paul pakken uit. Om zich voor te bereiden op de grote dag gaat de Sint op 4 december alvast in het publiek zitten bij de andere show van Paul: Pauls nummer 1 show. In deze show worden zijn gasten uitgedaagd: ze spelen een quiz die draait om alles wat op nummer 1 staat in Nederland. Aan het eind van de show wint één van de gasten maar ook iemand uit het publiek!

Wil jij bij de opnames zijn? Hier scoor jij je plekje in de zaal.

 

5 december - !!! (Chk Chk Chk)

!!! (Chk Chk Chk)

Zelfs op de grote dag trekt Sinterklaas zijn stoute schoenen aan. Na het brengen van de pakjes is hij te vinden in de Bitterzoet. Hij gaat naar !!! (Chk Chk Chk), een dance-punk band uit de USA. De band kwam onlangs uit met de dubbele single 'Ur Paranoid/Off The Grid'. Dit is hun eerste nieuwe werk sinds 'Shake The Shudder' uit 2017. Hun nieuwe album staat vol met aanstekelijke muziek die beïnvloed is door disco, funk, punk, house en afrobeat. De Amerikaanse band werd in 1996 opgericht in Californië en luidde samen met bands als LCD Soundsystem, Bloc Party en The Rapture een nieuw tijdperk van indie-rock in.

Tickets koop je hier.

 

6 december - Sint's Boat party

Helaas geen tickets verkrijgbaar.

Deze party is guestlist only: exclusief voor Sint en zijn pieten...
De stoomboot wordt omgetoverd tot een party paradijs, dat hebben ze wel verdiend na al het harde werk. 

 

How to ditch your winterdip: de beste feestjes en festivals deze winter

Wie kent hem niet? De winterdip. Het is koud en vroeg donker, geen blaadjes aan de bomen. Dat gaat ons dit jaar niet weerhouden van een feestje of festival deze winter. Deze feestjes zijn het medicijn tegen een winterdepressie. Alle favorieten hieronder op een rij.

 

Het Amsterdamse Winterparadijs

 • Wanneer? 21 december t/m 5 januari 2020
 • Waar? RAI Amsterdam
 • Hoelaat? Dagelijks open vanaf 09:30 met uitzonderingen op feestdagen.

Het Amsterdamse winterparadijs is perfect om met vrienden of familie heen te gaan. De RAI in Amsterdam wordt in- en outdoor omgetoverd tot een ultieme winter beleving. In de middag kun je lekker schaatsen, er is een mega-reuzenrad, je kunt glijden van de tube slide op echte sneeuw en natuurlijk genieten van warme chocolademelk en glühwein. In de avond wordt het dé plek om bij de après ski helemaal los te gaan met verschillende dj’s en live muziek van onder andere Xander Buisonjé en Lil Kleine.

 • Dit wil je toch?! Haal hier je tickets! 

 

 

Liquicity Winter Festival 2019

 • Wanneer? 27 en 28 December 2019 
 • Waar? Warehouse Elementenstraat Amsterdam
 • Hoelaat? 22:00 - 07:00

Liquicity Winterfestival, het winter broertje van het alom bekende Liquicity festival, is hét eindejaars drum & bass spektakel in Amsterdam. Voor het eerst is het liquicity winterfestival een 2-daags avontuur, een droom voor elke drum & bass liefhebber. Laat je meenemen door de vetste artiesten zoals: Spectrasoul, Edlan, Nymfo en nog veel meer.
Goed om te weten: de locatie is 2 keer zo klein als normaal dus de tickets zijn schaars.. 

Haal ze snel hier: https://liquicity.com/events/liquicity-winterfestival-2019/

 

80's 90's & 00's Radio Party 

80's 90's & 00's Radio Party

 • Wanneer? 11 januari 2020 in Eindhoven
 • Hoelaat? 20:30 - 02:00
 • Wanneer? 18 januari 2020 in Tilburg
 • Hoelaat? 19:30 - 01:00

Wie houdt er nou niet van de jaren 80’s, 90’s en 00’s in één feest? Bij de Radio party waan je jezelf per area in een ander tijdperk. Van beenwarmers tot schoudervullingen, leggings tot zweetbandjes, getoupeerde haren tot tuinbroeken, naveltruitjes en wafelijzer-hairdo’s!


Naar de website: https://www.radioparty.nl/

 

Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag 2020

 • Wanneer? 15 januari t/m 19 januari
 • Waar? Groningen
 • Hoelaat? Alle bovengenoemde dagen van vroeg tot laat.

 

 • Vier dagen lang internationale artiesten zien in Groningen om je van je winterdip af te komen!
 • Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non-profit, 100% showcase-festival voor uitsluitend Europese artiesten, inclusief een internationale muziekconferentie. ESNS is opgericht met als missie het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. 

Nog meer redenen nodig voor dit vierdaags festival- en conferentieprogramma in Groningen? Dacht het niet.
Koop nu je kaartjes: https://esns.nl/esns-2020-festival-tickets/ 

 

Enjoy your holidays!

What to eat voordat je gaat stappen

Een avond waar je de hele week naar uitkijkt. Gezellige mensen, kaartjes voor een leuk feestje, genoeg geld op je rekening: jij  gaat de avond van je leven hebben! En toch... beland je na een paar drankjes alweer op de bar of ga je (heel onverstandig) je moeder facetimen. Om deze beschonken flaters te voorkomen is voorbereiding key. Een goede bodem is belangrijk.


De volgende hulptroepen helpen je de avond overleven:

1. Kaas en deeg

Gooi die pizza maar in de oven want deeg en kaas bevatten veel koolhydraten! Koolhydraten vertragen de absorbering van alcohol via de maagwand. Wat een top excuus om eens heerlijk te genieten van alternatieven hierop zoals bijvoorbeeld: quiche, cheeseburgers, kaasfondue of tosti’s.


2. Vis, noten en avocado’s

Geen zin in een ongezonde hap? Er is genoeg eten dat gezonde vetten bevat om de avond door te komen. Ook deze vetten vormen een beschermlaag in je maag waardoor de alcohol langzamer in je bloed terechtkomt. Denk aan bijvoorbeeld een stukje zalm met avocado en groenten. Stop het geheel in een wrap, dan lijkt het toch nog op comfort food - maar dan gezond.


3. Olijfolie

In bepaalde culturen is een shotje olijfolie voor het drinken hèt middel voor een goede bodem. Olijfolie zou net als gezonde vetten een beschermlaag aan de binnenkant van je maag vormen waardoor alcohol langzamer in je bloed terechtkomt. Maar of dit nou heel lekker is..

 

 
Er zijn ook dingen die juist zorgen dat je al vroeg op de avond de weg kwijt raakt of zorgen dat je de dag erna een enorme kater hebt. Deze kun je dus beter vermijden:

 • Sushi
 • Sushi op zichzelf is niet heel erg maar... waarschijnlijk doop jij bij de all you can eat elk stukje in oneindig veel sojasaus. In sojasaus zit enorm veel zout! Alcohol zorgt ervoor dat je uitgedroogd raakt, als hierbij ook veel zout wordt gegeten ben je het probleem eigenlijk aan het verdubbelen. Niet zo handig dus.

 

 • Pittig eten
 • Van pittig eten kan je maag snel van slag raken. In combinatie met alcohol kan het ervoor zorgen dat je later op de avond niet zo veel power meer hebt om te feesten maar meer behoefte hebt om de avond op het toilet door te brengen.. Choose your battles!

 

 • Salade
 • Ondanks dat een salade heel gezond kan zijn is het niet heel slim om dit te eten voor het stappen. Je lichaam verteert een salade erg gemakkelijk en snel. Een half uurtje na het eten is het dan net alsof je met een lege maag op stap gaat. Jammer! Van je lijf en je bankrekening. Verstandiger dus om gerechten te eten met veel koolhydraten. Win-win.

 

 • Zout
 • Zoals net als besproken bij sojasaus, zout werkt niet mee als je flink gaat stappen. Chips of zoute popcorn kun je dus beter laten staan als je de volgende dag een kater wilt overslaan.

 
Daar komt de cliché….. het enige wat natuurlijk ècht werkt om niet helemaal laveloos te raken is niet te veel drinken en af en toe de drank afwisselen met een glas water. Your body is - tenslotte - a temple.

Weetje nog niet waar je heen gaat vanavond maar heb je wel zin gekregen in een feestje? Klik hier voor leuke evenementen dit weekend.

De beste alternatieven voor glühwein

Het is winter! Yes. Glühwein op de kerstmarkt is inmiddels niet meer weg te denken bij dit seizoen. Ben jij even klaar met die glühwein en op zoek naar alternatieven om de wintermaanden mee door te komen?

Say no more! Vind hieronder de favoriete winter cocktails van See.

 

 1. Hot mojito

De hete zus van je reguliere mojito uit Cuba houdt je warm in de winterdagen. Wat heb je nodig? 

 • 30 ml rum
 • 150 ml kokend water
 • 1 Earl Grey theezakje
 • 2 theelepels suiker
 • 1 theelepel limoensap
 • Een paar verse muntblaadjes
 • Een limoenschijfje

How to? Maak de Earl grey thee en voeg daarbij de rietsuiker en de munt, laat dit een minuutje intrekken. Haal het theezakje uit het het glas en voeg vervolgens de rum en het limoensap toe. Garneer het glas met munt en een schijfje limoen.

 

2. Winter Gin-Ginger Ale

Zo lekker dat je er bijna van gaat stotteren! Hoe maak je deze delicatesse?

 • 30 ml gin
 • Kruidnagel
 • Ginger ale
 • Ijsblokjes
 • Kaneelstokje
 • Steranijs
 • Een schijfje sinaasappel

How to? Vul een groot wijnglas of een whiskyglas met de ijsblokjes. Druk de kruidnagels in het sinasappel schijfje en leg deze in het glas. Schenk de rum en de ginger ale in het glas en garneer met een kaneelstokje en steranijs.

Tip: deze cocktail kan alcoholvrij ook heerlijk zijn. Dan laat je de gin gewoon weg!

 

2. Whiskey gember smash

Makkelijker dan dit wordt het niet, shaken maar!

 • 30 ml whiskey
 • Gemberbier
 • Ijsblokjes
 • Een takje munt

How to? Meng het gemberbier met de whiskey in een cocktailglas, voeg hierbij ongeveer 3 muntblaadjes en roer totdat de munt zijn smaak heeft afgegeven. Voeg ijs toe en garneer met het overgebleven takje munt voor de finishing touch.

 

Happy winter season!