Waylon

Pop & Cultuurpodium P3, Purmerend.

Op 12 december staat niemand minder dan Waylon in P3, het voorprogramma wordt georganiseerd door Tennesee Studs!

Meer informatie over Waylon

20:30 deuren open | 22:00 aanvang | 23:00 einde


Op 12 december staat niemand minder dan Waylon in P3, het voorprogramma wordt georganiseerd door Tennesee Studs.

Al van jongs af aan was Waylon geïnspireerd door countrymuziek en drumde hij in/met de band West Virginian Railroad. In 1997 tekende hij bij EMI en trad hij op in de show van zijn idool Waylon Jennings met wie hij ook werkte.

Waylon maakte veel indruk in 2008 bij het eerste seizoen van Holland‘s Got Talent. Hij zong het nummer It‘s a Man‘s, Man‘s, Man‘s World en maakte veel indruk bij de juryleden. Waylon belandde in de finale maar won dit seizoen helaas niet. Toch bleef Waylon niet onopgemerkt aangezien hij een jaar later tekende bij platenmaatschappij Universal Music onder het Motown-label. Zijn eerste single ‘Wicked way‘ verscheen begin augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album ‘Wicked ways‘, dat later die maand verscheen. Waylon scoorde met Wicked way direct een Alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terechtkwam.

In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste nieuwkomer‘. Een maand later ontving hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een gouden plaat voor zijn debuutalbum. In juni 2010 was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. De zanger won de Borsato Award, een prijs voor nieuw talent. In oktober 2011 lanceerde Waylon ‘The Escapist‘, de eerste single van zijn tweede album ‘After all‘, dat op 3 november verscheen. Daarna volgden de singles ‘Lose it‘ en ‘Lucky night‘. Hoewel de cd matig scoorde in de hitlijsten, voegde Waylon zich bij de gevestigde namen. Zo werd hij in april 2012 uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards.